Ook wij zijn er in getrapt!

Afbeelding

Of moet ik zeggen; wij hebben het ons zelf aangedaan? Dat zou wel wat eerlijker zijn. Want zeg nou zelf: hoe is het toch mogelijk dat we voor de Scapino Euro-aanbiedingen in de rij gaan staan, dat we Douwe Egbertpunten en Airmiles sparen, terwijl we geen idee hadden 

hoe onze hypotheek in elkaar steekt?? Beiden hoog opgeleid. Beiden behoorlijk pienter met de boekhouding van onze beider ‘zaken’ (we zijn al jaren zzp’er). Maar geen idee van hoeveel huis er nou eigenlijk van ons is! Een afgrijselijk staaltje van ‘Penny wise and Pound foolish’… inzicht in onze centen en dubbeltjes, maar geen idee waar onze duizenden en duizenden euro aan hypotheekrente en -aflossingen heen gaan. DAAR moest en moet verandering in komen!!

Geinspireerd geraakt door het boek ‘Hypotheekvrij’ van Gerhard Hormann, zijn we aan de slag gegaan. Wat een eyeopener, zijn boek! Met het schaamrood op mijn kaken, moest ik bladzij voor bladzij vaststellen dat ‘ook wij er in zijn getrapt’. Alle mooie praatjes van de tussenpersonen, alle mooie artikelen in de krant. Hebben, hebben, zo een hoog mogelijke hypotheek. En daar zitten we dan; huis onder water. En als we niets doen hebben we op ons pensioenleeftijd nog altijd een torenhoge ‘aflossingsvrije hypotheek’, waarvan het maandelijkse rentebedrag net zo hoog is als een gemiddeld AOW-uitkering.

Waar we tegen die tijd van moeten eten? Tja, dat moeten we nog ‘wel even bij elkaar sparen’. Of… zoals we het nu gaan doen: we zorgen er voor dat het huis tegen die tijd (en hopelijk veel sneller dan dat) vrij is van (in ieder geval!) ons aflossingsvrije hypotheekdeel. Zodat we die lasten nooit meer hoeven betalen. Zodat het huis ook ECHT van ons zal zijn. En wij geen nodeloze rentebetalingen hoeven doen om de bank te spekken, maar geld over houden om te kunnen LEVEN. Een hypotheekvrij leven. Dat is ons doel. We beginnen hier.

Een gedachte over “Ook wij zijn er in getrapt!

Plaats een reactie